zondag 27 december 2009

Ohh Lala

Deze kaart is gemaakt door Connie (ja een naamgenoot van me) Ze heeft hem gemaakt voor haar vriend die in januari 40 wordt. Ze zag het plaatje en zei gelijk die wil ik maken. En ik moet zeggen dat het haar heel goed gelukt is. Vooral als je er vanuit gaat dat het de eerste keer was dat ze met Copic Markers werkte.

zaterdag 26 december 2009

Vandaag is het jou dag

Alweer een kaartje. Je kunt echt merken dat ik vrij ben. Normaal kan ik er niet zo heel veel achter elkaar maken. En als ik ze dan al maak is het meestal in het weekend. Ik heb op dit moment zo'n 180 tekeningen omgezet in een vector bestand. Koste me heel wat uurtjes. Maar het is het echt waard. Bovenstaand plaatje is van Maja de bij. Zoals je ziet zijn het hele scherpe lijnen. Dit krijg je met gewoon kopiƫren in word niet voor elkaar. Ben nu ook eindelijk mijn Craft robo wat meer aan het gebruiken en vooral om de vorm uit te snijden en de malletjes te maken die ik gebruik om te airbrushen. Dat de achtergrond gekleurd is komt toch wel veel mooier over.

vrijdag 25 december 2009

Summer Time


Daar is hij dan weer het eerste gewone kaartje. Het is een digitale stempel van http://digitalpenciltoo.com/. Ik heb er daar al een aantal gekocht. Ook haal ik plaatjes van het Internet en maak hier dan een vector bestand van . Op deze manier krijg je ook scherpe plaatjes. Alles bij elkaar heb ik nu al weer 120 digitale stempels. En dat worden er binnenkort nog veel meer. Dus dames die bij mij op cursus zitten, jullie zijn gewaarschuwd. Je kunt je in het nieuwe jaar ook gaan verlekkeren aan deze stempels. Waar veel meer mogelijkheden mee zijn vooral omdat je zelf de grote kan bepalen.

donderdag 24 december 2009

Keep on Smiling have a Good X-mas

Toch nog eentje om het af te leren. Ik heb eerst het plaatje digitaal uitgeprint met markeerpunten en toen met de craft robo een frame erom heen gesneden. Je kunt dan je print in de snijplotter doen deze zoekt de markeerpunten en snijdt vervolgens precies om je plaatje heen. Je kunt ook alleen een dunne outline om je tekening zetten de plotter snijdt dan een smal randje dat precies je tekening volgt erom heen. De bloemetje heb ik op kleur gebracht met de airbrush zodat ze hetzelfde zijn als de achtergrond die geairbrushed is.

woensdag 23 december 2009

Merry X-mas Bear

Nog even en dan is het gedaan met de Kerstkaarten maken. Okee stiekem toch nog wel eentje voor het nieuwe jaar. Ik zoek het hele internet af naar digitale stempels. Moet zeggen dat ik deze toch wel heel prettig vindt werken. Vooral omdat ik ze in de grote kan maken die ik wil. Nadeel van deze maat is wel dat ik niet zo heel veel meer aan de kaart zelf kan rommelen maar het plaatje komt deste beter uit. Ook nu weer met mijn Craft Robo een bloem gesneden uit transparante folie en deze gebruikt om te airbrushen.

Happy Birthday Voetballer


Deze keer een Jongenskaart. Ik heb hem heel eenvoudig gehouden niet te veel poes-pas.
Vergiste me alleen even in de maat want doordat ik er een ovaal om heen had gemaakt kwam hij ineens veel groter uit. De ovalen heb ik gesneden op mijn Craft Robo (soort cricut) uit transparante plastic sheets, vervolgens eerst het plaatje gemaskerd toen de eerste ovaal erop en deze met de airbrush bewerkt. Daarna het ovaaltje dat eruit gesneden was op het licht groene gelegd en een groter ovaal hier weer overheen en toen de donker groene rand geairbrushed. Lintje door het happy birthday kaartje en voila klaar was tie. Ik heb vind ik alleen de bal nogal donker gemaakt. Wilde deze eigenlijk Zwart/wit doen maar was bang dat dit niet uit zou komen met de schoenen. Achteraf gezien toch beter maar gedaan wat ik eerst wilde doen.

zondag 20 december 2009

Snow Ride


Zo dit is de laatste kaart voor vandaag. Nu moet ik de tafel weer opruimen zodat ik morgen de bestellingen weer de deur uit kan doen. Ben bang dat deze aardig wat vertraging oplopen met bezorgen doordat er zoveel sneeuw is gevallen. Zoals je ziet is het dezelfde stempel als 3 of 4 kaarten terug alleen deze keer heb ik hem groter uitgeprint. En ja je snapt hem al het is een digitale stempel. Ik vind dat hij nu ook meer tot zijn recht komt. De achtergrond is weer met de airbrush gedaan. Eerst heb ik deze met transparante folie afgeplakt (speciaal folie voor Copic) de lijntje gesneden en het kadertje erom heen.

Van Harte Beterschap Meneer Big


Het is echt zo'n dag om lekker te knutselen. Buiten sneeuwt het binnen is het heerlijk warm. Heb dan ook deze keer extra mijn best gedaan op dit kaartje. Heb voor de verandering eens alle schaduwen zoveel mogelijk van een kant laten komen. Alleen bij het bed heb ik de schaduw van 2 kanten laten komen. Het plaatje was nog al groot geprint en past zoals je ziet maar net op een kaartje van 15 bij 15 cm. De bovenste en onderste rand is geponst met een Martha Stewart pons en ook de kroontjes op de hoekjes. Heb het plaatje met de airbrush omlijst. De foto is iets donkerder dan het orgineel. Gebruikte kleuren: B21-93-95-97, YG93-95-97-99, RV000-10-34- R20, YR21-23-24, E35-37-39,T3-2-W4-5, C0-1-3-4. Airbrush: YG21-13

Let it Snow

Deze keer weer een KerstKaart. We hebben buiten ook zo veel sneeuw liggen. Vandaag is er weer zo'n 6-7 cm bij gekomen. Denk dat we dit jaar eens een echte witte Kerst hebben. Ook deze stempel is weer digitaal. Heb de ster in Word gemaakt en met als kader een stippellijn. deze heb ik uitgeknipt en vervolgens met liquid snow omrand net als de sneeuw die aan de onderkant van de slee zit. Heb deze vervolgens 4-5 uur laten drogen en toen met een heattool verwarmt. En zo ontstaat er dan een mooi laagje sneeuw.

Sleeping Mouse


Weer een digitale stempels een muisje dat slaapt in een theekopje met als kussentje een theezakje, op het briefje boven het muisje stond Dear Santa. Deze heb ik in photoshop verwijderd zodat ik het plaatje voor andere dingen kon gebruiken.

donderdag 17 december 2009

Vrede op Aarde

Ben op dit moment helemaal into the digitale stempels. Deze keer twee Neuzende Eskimo's.
Alles natuurlijk weer ingekleurd met Copic Markers. Vrede op aarde heb ik met Versa inkt gestempeld, goud poeder erop gestrooid en verwarmt met mijn heat tool

Snow Fun


Deze keer weer eens een digitale stempel. Vond hem gewoon heel leuk. Ik wilde niet echt kerstpapier gebruiken heb daarom op de rose achtergrond met witte stempelinkt wat sterretjes gestempeld. Met een randpons aan beide kanten geponst en op deze manier is het middelste stuk met de vierkantjes ontstaan. Verder nog wat sterren met een Martha Stewart pons uit glitterfolie geponst. Tekst gestempeld, lintje erdoor. Heb ook nog met de naaimachine de randen gestikt. Ging niet zo heel goed. Maar als het goed is dan krijg ik morgen mijn Handnaaimachine binnen. Hij is heel compact, iets groter dan een nietmachine.